Kamu konutları için 2016 yılı kira bedelleri belli oldu!
Maliye Bakanlığı'nın Resmi Gazate'de yayımlanan Milli Emlak Tebliğine göre kamu konutlarının 2016 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Tebliğe göre yurt içinde bulunan konutlardan aylık olarak her bir metrekare için; kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 1,65 TL, kalorifersiz konutlarda 2,58 TL ve kaloriferli konutlarda ise 3,39 TL kira bedeli alınacak.

Kira bedeline yapılacak ilaveler hususunda ise tebliğde belirtildiğine göre aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan metrekare başına 0,40 TL ilave kira bedeli alınacak.

Elektrik ve su bedelleri
Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilecek ve bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan ise kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için; elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,75 TL, su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,65 TL, elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,40 TL, konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde ise 0,35 TL ilave kira bedeli alınacak. 

Yakıtı kurum ve kuruluşlar tarafından tedarik edilen konutlarda ise ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı yapılmamış konutlarda, her bir metrekare için 1,35 TL yakıt bedeli tahsil edilecek ve yakıtı kurum ve kuruluşlarca tedarik edilen konutlarda, ortak kullanım alanlarındaki aydınlatma, elektrik, su, gaz, otomat ve benzeri giderlerin zorunlu nedenlerle kurum ve kuruluşlarca karşılanıyor olması halinde, bu giderler karşılığında kira ve yakıt bedellerine ek olarak her bir metrekare başına 0,15 TL  alınacak.

Tuğba GÜLTEN/Emlaksayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181