Kapıcıya konut vermek zorunlu mu?
Apartmanlarda kapıcılık görevini yerine getiren vatandaşlar, kendilerine apartman içerisinde daire tahsis edilmesinin yasaca zorunlu kılınıp kılınmadığını merak ederlerken, apartman sakinleri ise bu kapıcı dairelerinden kira bedeli alınıp alınmayacağını öğrenmek istiyor. İşte kapıcı daireleri ile ilgili yasanın söyledikleri...

Konut Kapıcıları Yönetmeliği, kapıcı konut ve tahliyesi konusunda hükümler içermektedir. Buna göre kapıcılara verilecek olan dairelerin nasıl olması gerektiği ve bu dairelerden kira bedeli alınıp alınamayacağı açıkça belirtilmiştir. İşte konut kapıcılarının yaşadıkları dairelerle ilgili merak edilenler...

KAPICIYA KONUT VERMEK MECBURİ MİDİR?
Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir. Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.

KAPICI DAİRESİNDEN KİRA İSTENEBİLİR Mİ?
Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez. Kapıcının su, elektrik, ısınma ve sıcak su giderlerine kısmen ya da tamamen katılıp katılmayacağı sözleşme ile belirlenir.

Kapıcı konutunun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanır. Bu konuda iş veya toplu iş sözleşmesinden doğan haklar saklıdır.

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181