Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi!
Yaşanan bazı uyuzmazlıklar sonucunda açılan kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ile ilgili detayları sizler için araştırdık.

Arsa sahipleri ve müteahhitler arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi tarafların anlaşması veya mahkeme kararı ile gerçekleştiriliyor. Arsa sahipleri müteahhit ile karşılıklı bir anlaşmaya vararak sözleşmeyi feshedebildiği gibi bu anlaşma sağlanmadığı taktirde mahkemeler tarafından da kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi yapılabilmektedir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi için bazı sebeplerin ortaya çıkması gerekmektedir. Sözleşmenin fesih edilmesi için bu nedenlerin belirtildiği bir dilekçe ile Asliye Hukuk Mahkemesine müracaat edilmesi gerekmektedir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi şartları;

- Gecikmeden dolayı sözleşmenin feshi,
- İnşaatın sözleşmeye aykırı veyahut kusurlu yapılmasından kaynaklı kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi,
- Yaklaşık bedelin aşılmasından dolayı fesih yapılabilir Ayrıca ayıplı işler bedelinin yükleniciden alınması ya da eksik işler bedelinin ödetilmesi için de dava açılabilir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi

Arsa sahibi ile müteahhit arasında yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmesi; arsa sahibinin kendisine devredeceği belirli arsa payı veya daireye karşılık, müteahhidin kendi malzemesiyle arsa üzerine bağımsız bölümler inşa ederek, bir bina meydana getirmeyi taahhüt ettiği sözleşmelerdir.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinin feshi ile ilgili detaylar için diğer haberlerimizi inceleyebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181