Kat mülkiyeti başvuru evrakları!
Kat mülkiyeti başvuru evrakları ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Kat mülkiyetinin esası bağımsız bölümlerin ayrılarak şahısların bunlara sahip olduğunu tapu sicil kütüklerinde resmi olarak belgelemektir.

Kat mülkiyeti başvuru evrakları şu şekilde;
- Yapı kullanım izin belgesi
-Maliklerin nüfus cüzdanı fotokopisi
- Yapıda yer alan bağımsız bölümlerin arsa paylarının ve bölüm tiplerinin listesi
- Bütün bağımsız bölümler için yapılmış olan DASK sigortası
- Cins tahsisi değişiklik belgesi
- Yapının üzerinde herhangi bir vergi borcu bulunmadığına daire belge
- Kat mülkiyeti tapu harcı ödendiğini bildiren makbuz

Kat mülkiyeti bir apartmanda, ilgili imar yasasına göre edinilmiş bağımsız bölüm mülkiyeti anlamına gelmektedir. Kat mülkiyeti başvuru için öncelikle iskanın alınması ve bağlı olduğu belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor. Yapı kullanım belgesi yani iskanı hazır olan yapılar için kat mülkiyeti başvuru süreci başlatılır. Başvuru sırasında oluşabilecek masraflar belediyelerde değişiklik gösterse de kat mülkiyetli tapu almanın maliyeti İstanbul için ortalama 5 ile 10 bin TL aralığındadır.

Ev alırken göz ardı edilmemesi gereken kat mülkiyeti tapusunun çıkarılmasına dair bir takım mali yükümlülükler bulunmaktadır. Ancak bu maliyetler ilgili binanın bulunduğu semte ve bağlı olduğu belediyesine göre değişiklik göstermektedir. Kısacası maliyet tutarını yapınızın bağlı olduğu belediyeden sorgulamanız gerekmektedir. 

Kat mülkiyeti başvuru evrakları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181