Kat mülkiyeti irtifakı farkı!
Taşınmaz satın alacak kişiler tarafından merak edilen kat mülkiyeti irtifakı farkı ile ilgili detayları sizler için araştırdık. 

Kat mülkiyeti irtifakı farkı şu şekilde;
kat irtifakı ve kat mülkiyeti farkı arasındaki en önemli fark biri henüz inşaatı başlamamışi ya da inşaat halindeki taşınmaza verilirken diğerinin inşaatı başlanan ve tamamlanarak iskanı alınan taşınmaza verilmesidir.

Kat mülkiyetinin esası bağımsız bölümlerin ayrılarak şahısların bunlara sahip olduğunu tapu sicil kütüklerinde resmi olarak belgelemektir. Kat mülkiyeti başvuru için öncelikle iskanın alınması ve belediyeye başvurulması herekmektedir. Yapı kullanım belgesi yani iskanı hazır olan yapılar için kat mülkiyeti başvuru süreci başlatılır. Başvuru sırasında oluşabilecek masraflar belediyelerde değişiklik gösterse de kat mülkiyetli tapu almanın maliyeti İstanbul için ortalama 5 ile 10 bin TL aralığındadır.

Kat irtifakı, inşaatı henüz başlamamış ya da inşaat halindeki ev için, müteahhit ile evi satın alan arasında yapılan karşılıklı bir anlaşmaya verilen addır. Tarafların karşılıklı yükümlülük içinde olduğu kat irtifakı belgesi tapu dairesinden alınır. Kat irtifakında müteahhit binanın özellikleri hakkında garanti verirken, alıcı da ödemelere mutabık kalacağına dair söz vermiş olur. Alınan kat irtifakında belediye tarafından bina henüz inşa edilmemiş olmasına rağmen, yapılacak tüm dairelerin adres ve kapı numaraları belirlenir.

Kat mülkiyeti irtifakı farkı detaylarını sizler için derledik. Kat mülkiyeti ile kat irtifakı farkı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Kat mülkiyeti kaç para 2019 için tıklayınız.
Kat mülkiyeti nasıl alınır sorusunun cevabı için tıklayınız.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181