Kat Mülkiyeti Kanunu!
Kat Mülkiyeti Kanunu detaylarını sizler için araştırdık. Kat mülkiyeti bir apartmanda, ilgili imar yasasına göre edinilmiş bağımsız bölüm mülkiyeti anlamına gelmektedir. ​Kat mülkiyetinin esası bağımsız bölümlerin ayrılarak şahısların bunlara sahip olduğunu tapu sicil kütüklerinde resmi olarak belgelemektir.

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında başvuru yapabilmek için öncelikle iskanın alınması gerekmektedir. İskanı yani yapı kullanım izin belgesi olmayan yapılar için kat mülkiyeti başvurusu yapılamaz. Kat mülkiyeti nasıl alınır sorusunun cevabı için tıklayınız.

Bir daire alırken kat mülkiyeti tapusuna sahip olan daireyi almak daha güvenlidir. Kat mülkiyeti kat irtifakı ile karıştırılmaktadır. Kat irtifakı inşaatı henüz başlamamış ya da inşaat halindeki arsa üzerinde almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna denir. Kat mülkiyeti ise inşaatı başlanan ve tamamlanarak iskanı yanı yapı kullanım belgesi alınan yapılar için alınan tapuya denilmektedir. Kat mülkiyeti kat irtifakı arasındaki fark ile ilgili detaylar için tıklayınız.

Kat Mülkiyeti Kanunu 2/7/1965 tarihli ve 12038 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı. 634 sayılı kat mülkiyeti kanunu ile inşaatı tamamlanmış, ev, işyeri, ofis, depo gibi bölümlerin bağımsız olarak kullanımına izin verildi.

Kat mülkiyeti kanunu PDF için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181