Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?
Yeni bir konut alacak kişilerin merak ettiği kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

İnşaatı başlanan ve tamamlanarak iskanı yanı yapı kullanım belgesi alınan yapılar için alınan tapuya kat mülkiyeti denir. 

Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir sorusunun detayları detayları şu şekilde;
Kat mülkiyeti almanın asıl amacı bağımsız bölümlerin ayrılarak şahısların bunlara sahip olduğunu tapu sicil kütüklerinde resmi olarak belgelemiş olmaktır. İskan alındıktan sonra kat mülkiyeti için başvuru yapılır ve kat mülkiyeti harcı ödemesi gerçekleştirilir. Fakat projeden alınan dairelerde kat irtifakının kat mülkiyetine dönüştürülmesi için yapılması gereken tüm harcamalar inşaat firması tarafından ödenir.

Kat mülkiyeti tapusu ne kadar 2019 sorusunun detayları şu şekilde;
2019 kat mülkiyeti ücreti taşınmazın büyüklüğüne ve kullanım şekline göre değişiklik göstermektedir. İşte fonksiyonlarına ve büyüklüklerine göre kat mülkiyeti ücreti 2019 şöyle...
- Konutlarda Her Bağımsız Bölüm Başına adet 110 TL
- Ticaretlerde 100 metrekareye Kadar (dahil) Bağımsız Bölüm Başına adet 605 TL
- Ticaretlerde 100 metrekare Üzeri Bağımsız Bölümlerde İlave Her Bir metrekare için 6.2 ye İlave Olarak metrekare 1.1 6.3 TL
- Diğer Fonksiyonlarda 100 metrekareye Kadar (dahil) Bağımsız Bölüm Başına adet 495 TL
- Diğer Fonksiyonlarda 100 metrekare Üzeri Bağımsız Bölümlerde İlave Her Bir metrekare için 6.4 e İlave Olarak metrekare 0.55 6.5 TL

Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir sorusunun detaylarını sizler için derledik. Kat mülkiyeti masrafı kime aittir ve kat mülkiyeti ödemesini kim yapar ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
İBB imar harçları 2019 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181