Kat mülkiyeti zorunlu mu?
Yeni bir konut alacak kişilerin merak ettiği kat mülkiyeti zorunlu mu sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Kat mülkiyeti zorunlu mu sorusunun detayları şu şekilde;
27 Kasım 2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Kat Mülkiyeti Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 5711 Sayılı Kanun kapsamında kat mülkiyeti zorunlu hale getirildi. Kat irtifakı veya arsa hissesine sahip kişiler daha az vergi ödedikleri için kat mülkiyetine geçişi erteliyor ise kanun kapsamında bu kişilere çeşitli yaptırım ve para cezası uygulanacak. Cezai işlemle karşı karşı kalınmaması için inşaatı tamamlanarak iskanı alınan tüm bağımsız bölümler için kat mülkiyeti tapusunun alınması gereklidir.

Kat mülkiyeti almanın asıl amacı bağımsız bölümlerin ayrılarak şahısların bunlara sahip olduğunu tapu sicil kütüklerinde resmi olarak belgelemiş olmaktır. İskan alındıktan sonra kat mülkiyeti için başvuru yapılır ve kat mülkiyeti harcı ödemesi gerçekleştirilir. Fakat projeden alınan dairelerde kat irtifakının kat mülkiyetine dönüştürülmesi için yapılması gereken tüm harcamalar inşaat firması tarafından ödenir.

Kat mülkiyeti zorunlu mu sorusunun detaylarını sizler için derledik. Tapuda kat mülkiyeti zorunlu mu ve kat mülkiyetine geçmek zorunlu mudur ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
İBB imar harçları 2019 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181