Kat planı nedir?
Kat planı nedir sorusuna kısaca yanıt vermek gerekirse; mimari proje içerisinde her bir katın tüm bilgilerini gösteren plan diyebiliriz.

Kat planı nedir sorusunun detayları şu şekilde;
Yapının mimari projesinde yer alan her katının tüm detaylarının bulunduğu plana kat planı denir. Kat planında taşınmazın her katının kullanım alanları, amaçları, konumunu, niteliği ayrıca her katta bulunan bağımsız bölümlerin kat mülkiyetine esas numaraları yer alır.

Kat planı örneği vermek gerekirse;
Kat planı sayesinde satın alınacak olan bağımsız bölümün tüm nitelikleri ve tasarımı net bir şekilde görülebilir. Bu sayede alınacak konutun mutfağının toplam evin metrekaresinin yüzde 15-20'si civarında olması daha kullanışlı olduğundan dolayı kat planı ile bu mutfağın kullanışlı olup olmadığına bakılabilir. Kat planı ile ile evin balkonundan banyosuna kadar tüm detaylar net bir şekilde görülebildiği için evin tasarımı detaylı bir şekilde incelenebilir.

Kat planı nedir sorusunun detaylarını sizler için derledik. Kat yerleşim planı nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181