Kira artışı hangi orana göre yapılır?
Birçok kişinin merak ettiği kira artışı hangi orana göre yapılır sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

29 Temmuz 2008 tarih ve 26951 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 268 seri no.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında kira ödeme ve tahsilat yerleri kesinleşmiş oldu. Bu kapsamda kira ödemeleri ve tahsilatları belirlenen miktarı geçtiği taktirde bankaya yatırılması zorunluluğu getirildi. Peki kira artışı neye göre yapılır 2019 ? İşte cevabı...

Kira artışı hangi orana göre yapılır sorusunun cevabı şu şekilde;
Kiracılar ve taşınmaz sahipleri tarafından merak edilen kira artış oranları meclise sunulan kanunun kabul edilmesinin ardından kira artışları 2019 yılında TÜFE oranlarının son 12 aylık değişim oranlarına bakılarak yapılacak. Daha önce urt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) verilerine göre belirlenen kira artış oranları şimdi Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor.

Kira artışı hangi orana göre yapılır sorusunun detaylarını sizler için derledik. Kira bedeli artışı neye göre belirlenir ve kira artışı neye göre belirlenir 201 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Mayıs 2019 dükkan kira artış oranı için tıklayınız
Konut kira artış oranı Mayıs 2019 için tıklayınız.
Kira artış oranı Haziran 2019 ne zaman belli olacak sorusunun yanıtı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181