Kira banka zorunluluğu 2019!
Kiracı ve ev sahipleri tarafından merak edilen kira banka zorunluluğu 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Kira banka zorunluluğu 2019 detayları şu şekilde;
29 Temmuz 2008 tarih ve 26951 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 268 seri no.lu Gelir Vergisi Genel Tebliği kapsamında kira ödeme ve tahsilat yerleri kesinleşmiş oldu. Bu kapsamda kira ödemeleri ve tahsilatları belirlenen miktarı geçtiği taktirde bankaya yatırılması zorunluluğu getirildi.

Kira bankaya yatırma zorunluluğu 2019 kapsamında iş yeri ve kira bankaya yatırma sınırını geçen konut kiralamaların ödeme ve tahsilatlar banka, benzeri finans kurumları veya posta idarelerince (PTT) aracılığı ile yapılmalıdır. 

1 Kasım 2008 tarihinden itibaren uygulanan konut kira bankaya yatırma sınırı konutlar için aylık kira ödemesi 500 TL ve üzerinde olan kişliler ödemelerini banka veya PTT aracılığıyla yaparken, işyerlerinde kira bedeline bakılmaksızın ödemeler banka veya PTT aracılığıyla yapılır

Kira banka zorunluluğu 2019 detaylarını sizler için derledik. Bankaya kira yatırma zorunluluğu 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Kira bankadan ödememe cezası 2019 detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181