Kira beyannamesi alt sınırı 2019!
Taşınmaz sahipleri tarafından ödenmesi gereken kira beyannamesi alt sınırı 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Kira beyannamesi alt sınırı 2019 detayları şu şekilde;
1 Ocak-31 Aralık 2018 dönemi için kira beyannamesi istisna tutarı 2019 yılı kapsamında konutlar için 4 bin 400 TL olarak belirlenirken iş yerleri için 34 bin TL olarak belirlendi. Bu istisna oranından yüksek kira geliri elde erden kişilerin beyanname vermesi gerekiyor.

2 taksit şeklinde ödenen kira gelir vergisi 2019 yılında yılı için ilk taksitleri Mart ayında 2. taksitleri ise Temmuz ayında ödenecek. Eğer elde edilen kira geliri istisna oranında az ise kira beyannamesi muafiyetinden yararlanılıyor.
Konut veya işyeri olan kişilerin gelir elde ettiği durumlarda ödemekle yükümlü olduğu vergiye kira gelir vergisi deniliyor. Konut veya işyeri sahibi olan kişiler kira gelirleri için kira gelir vergisi beyanı satış gelirleri için ise değer artış kazancı vergisi ödemesi yapılıyor. 2019 kira geliri istisna oranından kira geliri yüksek çıkan kişiler kira gelir vergisi ödemekle yükümlü oluyor.

Kira beyannamesi alt sınırı 2019 detaylarını sizler için derledik. 2019 kira beyannamesi sınırı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Emlak vergisi beyannamesi için gerekli evraklar detayları için tıklayınız.
Yeni alınan evin emlak beyannamesi ne zaman verilir 2019 sorusunun cevabı için tıklayınız.
Emlak vergisi beyannamesi internetten nasıl verilir sorusunun cevabı için tıklayınız.
2019 yılı kira geliri istisnası detayları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr  

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181