Kira fesih sözleşmesi örneği 2019!
Mülk sahipleri tarafından merak edilen kira fesih sözleşmesi örneği 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Kira sözleşmesi, kiracı ile ev sahibi arasında yapılan ve aralarındaki hukuki bağı sağlayan sözleşmeye denir. Kira sözleşmesi, kiracı ve kiralayanın bilgilerini, kiraya verilen evin adresini, kira artış oranını, kiranın ödeneceği tarihi, kiranın bedelini, uyulması gereken hususları barındırır.

Bu bilgilerin kira sözleşmesinde doğru ve açık bir şekilde beyan edilmesi gerekmektedir. Kira kontratı imzalanırken sözleşmeyi imzalayan kişinin mal sahibi olması gerekmektedir. Aksi taktirde sözleşmesi imzalayan kişi yasal bir vekil olmalıdır. Bizde sizler için kira feshi ihtarname örneği 2019 ve kira sözleşmesi fesih örneği 2019 detaylarını araştırdık.

Kira fesih sözleşmesi örneği 2019 için tıklayınız.

Kira sözleşmesi fesih şartları ;
Taşınmaz sahipleri belli gerekçeler nedeniyle kiracısını erken tahliye etmek istiyor. Bu erken tahliye sebepleri yerine getirildiği taktirde kira sözleşmesinin feshi söz konusu olabiliyor. Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan maddeler kapsamında kira sözleşmesinin feshi bildirim ve dava yoluyla gerçekleştiriliyor.

Bildirim yoluyla kira sözleşmesinin feshi, kira kontratı süresi dolmadan en az 15 gün önce yapılıyor. Bu süre zarfndan fesih sözleşmesi yazılı bir biçimde yapılmadı ise kira sözleşmesinin süresi uzuyor. Dava yoluyla kira sözleşmesinin fesih işleminin gerçekleştirilmesi için de bazı gerekçelerin ortaya çıklması gerekiyor. Bu gerekçeler taşınmaz sahibinin özel gereksinimleri, konutun yenilenecek olması, kiracının kira bedelini ödemesi gibi sebeplerden oluşuyor.

Kira fesih sözleşmesi örneği 2019 detaylarını sizler için derledik. Kira sözleşmesi fesih dilekçe örneği 2019 ve kira sözleşmesi fesih bildirimi örneği ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Kiracının tahliyesi nasıl yapılı sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 4 yıl önce

Spam sayfa yapmışsınız! Bu kira feshi örneği değil İhtar Örneği olmuş. Hiç bakmadan iş yapıyorsunuz.

banner182

banner181