Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi devam ediyor!
Gayrimenkul sahiplerinin kirada olan taşınmazlarından gelir elde ettiklerinde ödemesi gereken kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi devam ediyor.

Taşınmazı kirada olan konut veya işyeri sahipleri kira gelirleri için kira gelir vergisi, satış gelirleri için ise değer artış kazancı vergisi ödemesi yapmakla yükümlüdür. Bu yükümlülükten bazı şartlar doğrultusunda muaf olunabiliyor. Kira geliri istisna oranından düşük olan kişiler kira gelir vergisi ödemesini yapmıyor. 

Taşınmazı kirada olan kişilerin ödemesi gereken kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi 1 Temmuz 2019 tarihi itibariyle başladı. İlk taksit ödemeleri 1 Mart 2019'da başlayıp 1 Nisan 2019 tarihinde sona eren kira gelir vergisi 2. taksit ödeme tarihi 2019 kapsamında 31 Temmuz'da son bulacak.

Kira gelir vergisi istisnası 2019 detayları için tıklayınız.

Kira gelir vergisi ödemeleri vergi dairesinden, başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, anlaşmalı bankalardan yapılabiliyor.

Kira gelir vergisi 2. taksit detaylarını sizler için derledik. kira gelir vergisi 2.taksit son ödeme tarihi 2019​ ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kira gelir vergisi hesaplama 2019 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181