Kira gelir vergisi hesaplama 2018!
Kira gelir vergisi hesaplama 2018 ile ilgili detayları sizler için araştırdık. Konut veya işyeri sahibi olan kişiler kira gelirleri için kira gelir vergisi, satış gelirleri için ise değer artış kazancı vergisi ödemesi yapacak.

Kira gelir vergisi hesaplama 2018 detayları şu şekilde; Kira geliri istisna sınırları konutlar için 3 bin 900 TL iken işyerleri için bu sınır 30 bin TL'dir. Değer artış kazancı vergisinde ise istisna oranı 11 bin TL'dir.

Konut veya işyeri olan kişilerin gelir elde ettiği durumlarda ödemekle yükümlü olduğu vergiye kira gelir vergisi denir. 2 taksit şeklinde ödemelerin yapılabildiği kira gelir vergisi 1. taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde gerçekleştirildi. 2. taksit ödemeleri ise 1 Temmuz ila 31 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

İstisna oranından kira geliri yüksek çıkanlar kira gelir vergisini ödemekle yükümlüdür. Kira gelir vergisi ödemeleri vergi dairesinden, başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, anlaşmalı bankalardan yapılabiliyor. Satış gelirleri için ödenen değer artış kazancı vergisi ise iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satışı gerçekleştirilen taşınmazdan elde edilen gelir için ödenir.

Kira gelir vergisi hesaplama 2018 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181