Kira gelir vergisi muafiyeti 2019!
Taşınmazından kira geliri elde edenlerin merak ettiği kira gelir vergisi muafiyeti 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

Konut veya işyeri sahibi olan kişiler kira gelirleri için kira gelir vergisi, satış gelirleri için ise değer artış kazancı vergisi ödemesi yapacak. Kira gelir vergisi ödeme tarihleri 2019 yılında da her yıl olduğu gibi yılın 3. ve 7. ayları olarak kabul edilir.

Kira gelir vergisi muafiyeti 2019 detayları şu şekilde;
Kira geliri istisna oranından düşük olan kişiler kira gelir vergisi ödemesinden muaf oluyor. Gelir Vergisi Genel Tebliği'ne göre kira gelir vergisi istisna tutarı 2019 kapsamında​ mesken kira gelirleri için istisna oranı 5 bin 400 TL olarak belirlendi. 2019 işyeri kira geliri istisnası ise büyükşehir belediyesi sınırları içindeki yerler için 9 bin TL iken büyükşehir belediyesi sınırları dışındaki yerler için 6 bin TL oldu.

Kira gelir vergisi muafiyeti 2019 detaylarını sizler için derledik. 2019 yılı kira gelir vergisi muafiyeti ne kadar ve 2019 kira gelir vergisi muafiyeti ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Kira gelir vergisi hesaplama 2019 için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181