Kira geliri beyannamesi hangi ayda verilir?
Kira geliri beyannamesi hangi ayda verilir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Kira geliri beyannamesini her yıl düzenli olarak vermek zorunludur. Kira geliri beyannamesini mülk sahipleri tarafından belirtilen tarihler arasında verilir. Peki  Kira geliri beyannamesi hangi ayda verilir?

Kira geliri beyannamesi hangi ayda verilir?
1 Mart ve 25 Mart tarihleri arasında her yıl düzenli olarak verilmesi gereken kira geliri beyannamesi 2018 yılında da 1 Mart'ta verilmeye başlayacak. Fakat 25 Mart 2018 hafta sonuna denk geldiği için ilk iş günü olan 26 Mart 2018 tarihine kadar verilebilecek.

Kira geliri beyannamesi nereye verilir?
Beyanname dönemi boyunca mülk sahipleri taşınmazın bağlı olduğu vergi dairesinde beyannamelerini verebilecekleri gibi "www.gib.gov.tr" adresinde yer alan 'Hazır Beyan Sistemi'nden online olarak da formu doldurup rahatlıkla beyannamelerini verebilecek. 60 yaş üzeri internet kullanmayı bilmeyen mükellefler, okuma yazma bilmeyenler, engelli ve kişiler için "444 0 189" numaralı Vergi İletişim Merkezi'ni arayarak yardım istenebilecek ve Maliye Bakanlığı tarafından yönlendirilen memurlar bu kişilere yardımcı olacak.

Maliye Bakanlığı'nın tapu, elektrik, doğalgaz, su abonelikleri ile banka, PTT, sigorta gibi kurumlardan aldığı bilgiler doğrultusunda kişilerin kira geliri olduğu tespit edilir. Bu sebepten dolayı kişiler belirtilen tarihler arasında kira geliri beyanı yapmak mecburiyetindedir. Kira geliri beyannamesi verilmezse, eksik ya da yanlış verilirse belli yaptırımları vardır. Bu yaptırımların başında kişilerin istisna oranından faydalanamaması geliyor. Diğer yaptırımlar ise kişilere usulsüzlük ve vergi ziyaı cezası uygulanır. Mülk sahibi olan kişiler konutunu annesi, babası, çocuğu, kardeşi, büyük annesi, büyük babasına kiraladı ise bu kişilerden kira alamayacağından dolayı kira beyanı vermeyecektir. Fakat kişi yalnızca 1 adet konutunu aile bireylerine bedelsiz verebilir ve yalnızca bu uygulama 1 konut ile sınırlıdır.

Kira geliri beyannamesi hangi ayda verilir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181