Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir?
Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Kira geliri beyannamesi verilmezse, eksik ya da yanlış verilirse belli yaptırımları vardır. Bu yaptırımların başında kişilerin istisna oranından faydalanamaması geliyor. Diğer yaptırımlar ise kişilere usulsüzlük ve vergi ziyaı cezası uygulanır. İşte kira geliri beyannamesi ne zaman verilir sorusunun detaylı cevabı...

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir?
1 Mart ve 25 Mart tarihleri arasında her yıl düzenli olarak verilmesi gereken kira geliri beyannamesi 2018 yılında da 1 Mart'ta verilmeye başlayacak. Fakat 25 Mart 2018 hafta sonuna denk geldiği için ilk iş günü olan 26 Mart 2018 tarihine kadar verilebilecek.

Kira geliri beyannamesi 2018 istisna oranı!
Kira beyannamesinde istisna oranı 2018 yılı için konutta 4 bin 400 TL olarak belirlendi. Yani kira geliri 4 bin 400 TL'yi geçen gayrimenkul sahipleri kira geliri beyannamesi vermek zorundadır. Eğer mülk sahibinin birden fazla konutu varsa her 4 bin 400 TL'yi geçen konut için ayrı beyannamesi vermesi gerekmektedir. Kira geliri beyannamesi verilirken istisna oranı kira gelirinden düştükten sonra kalan tutar beyanname olarak verilmelidir. Örneğin sahip olduğu konut yada konutların kira getirisi 5 bin TL olan bir kişi istisna oranı olan 4 bin 400 TL'yi düştükten sonra kalan 600 TL'yi kira geliri beyannamesi olarak vermesi gerekmektedir. Kira geliri beyannamesi yapıldıktan sonra konut sahiplerini tahakkuk eden vergiler 2018 yılının Mart ve Temmuz aylarında 2 eşit taksit olarak tahsil edilecek.

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181