Kira geliri beyannamesi nereye verilir?
Kira geliri beyannamesi nereye verilir ile ilgili merak edilen soruları sizler için araştırdık. Kira geliri beyannamesi verilmezse, eksik ya da yanlış verilirse belli yaptırımları vardır. Bu yaptırımların başında kişilerin istisna oranından faydalanamaması geliyor. Diğer yaptırımlar ise kişilere usulsüzlük ve vergi ziyaı cezası uygulanır. İşte Kira geliri beyannamesi nereye verilir soruların cevapları şu şekilde;

Kira geliri beyannamesi nereye verilir?
Beyanname dönemi boyunca mülk sahipleri taşınmazın bağlı olduğu vergi dairesinde beyannamelerini verebilecekleri gibi "www.gib.gov.tr" adresinde yer alan 'Hazır Beyan Sistemi'nden online olarak da formu doldurup rahatlıkla beyannamelerini verebilecek. 60 yaş üzeri internet kullanmayı bilmeyen mükellefler, okuma yazma bilmeyenler, engelli ve kişiler için "444 0 189" numaralı Vergi İletişim Merkezi'ni arayarak yardım istenebilecek ve Maliye Bakanlığı tarafından yönlendirilen memurlar bu kişilere yardımcı olacak.

Kira geliri beyannamesi 2018 istisna oranı!
Kira beyannamesinde istisna oranı 2018 yılı için konutta 4 bin 400 TL olarak belirlendi. Yani kira geliri 4 bin 400 TL'yi geçen gayrimenkul sahipleri kira geliri beyannamesi vermek zorundadır. Eğer mülk sahibinin birden fazla konutu varsa her 4 bin 400 TL'yi geçen konut için ayrı beyannamesi vermesi gerekmektedir. Kira geliri beyannamesi verilirken istisna oranı kira gelirinden düştükten sonra kalan tutar beyanname olarak verilmelidir. Örneğin sahip olduğu konut yada konutların kira getirisi 5 bin TL olan bir kişi istisna oranı olan 4 bin 400 TL'yi düştükten sonra kalan 600 TL'yi kira geliri beyannamesi olarak vermesi gerekmektedir. Kira geliri beyannamesi yapıldıktan sonra konut sahiplerini tahakkuk eden vergiler 2018 yılının Mart ve Temmuz aylarında 2 eşit taksit olarak tahsil edilecek.
Kira geliri beyannamesi nereye verilir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181