Kira sözleşmesi nedir?
Kira kontratı olarak da bilinen kira sözleşmesi nedir sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık.

Kira sözleşmesi nedir?
Kira sözleşmesi, kiracı ile ev sahibi arasında yapılan ve aralarındaki hukuki bağı sağlayan sözleşmeye denir. 6098 Sayılı Türk Borçlar Kanunu kapsamında yer alan kira sözleşmesinin tanımı Borçlar Kanunu'nda şu şekilde yer almaktadır; "Kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir"

Kira sözleşmesi, kiracı ve kiralayanın bilgilerini, kiraya verilen evin adresini, kira artış oranını, kiranın ödeneceği tarihi, kiranın bedelini, uyulması gereken hususları barındırır. Bu bilgilerin kira sözleşmesinde doğru ve açık bir şekilde beyan edilmesi gerekmektedir. Kira kontratı imzalanırken sözleşmeyi imzalayan kişinin mal sahibi olması gerekmektedir. Aksi taktirde sözleşmesi imzalayan kişi yasal bir vekil olmalıdır.

Kira sözleşmesi yaparken, depozito veriliyor ise hangi aylarda geri alınabileceği, kira artışının ne zaman yapılacağı, kiranın nasıl ödeneceği, demirbaşların mevcut durumunu gibi konuların açıkça beyan edilmesi ilerde oluşabilecek harhangi bir olumsuz durumun önüne geçer.

Kira sözleşmesi nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.t

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181