Kira zammı hangi ayda yapılır?
Konut sahipleri ve kiracılar tarafından sıkça araştırılan kira zammı hangi ayda yapılır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Kira zammı hangi ayda yapılır sorusunun detayları şu şekilde;
Konut kira sözleşmesinin yenilendiği ayda ev sahibi kira artışı yapma hakkına sahiptir. Konut kira sözleşmesi yılda bir kez yenilenir. Yani 1 Haziran 2018 tarihinde yapılan konut kira sözleşmesi 1 Haziran 2019 tarihinde yenilenir ve bu tarihten sonra konut kira artışı uygulanarak alınır.

Konut kira sözleşmesi bitiş tarihinden sonra uygulanan kira artışı TÜİK tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan Tüketici fiyat endeksi (TÜFE)'nin 12 aylık ortalamalarının değişim oranına bakılarak hesaplanıyor. Bu oranlar TÜİK'in resmi sitesi olan 'www.tuik.gov.tr' adresinde yayınlanıyor. Haziran ayı içerisinde yayınlanacak olan kira artış oranının da tarihi belli oldu. Kira artış oranı önümüzdeki ay 3 Haziran 2019 tarihinde ve saat 10:00'da sitede yayınlanacak.

Mayıs 2019 dükkan kira artış oranı için tıklayınız
Konut kira artış oranı Mayıs 2019 için tıklayınız.

Kira zammı hangi ayda yapılır sorusunun detaylarını sizler için derledik. Kira artışı hangi aya göre yapılır ve konut kira artışı hangi ayda yapılır ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Merhaba 24 ocakta evi kiraladım 1 ay peşin kira verdim 1 senelik kontrat yaptık yani oturmadığım ayın kirasını verdim zamlı kirayı ocak 24 mü yoksa şubat 24 demi vermeliyim lütfen yardımcı olun teşekkürler 1 yıl önce

Avatar
Mehmet 1 ay önce

2023 mart 20 de kira başladı hangi ay zam yapilir

banner182

banner181