Kiracı evden çıkmıyorsa ne yapılabilir?
Hem mülk sahibinin hem de kiracının yerine getirmesi gereken bazı sorumlulukları vardır. Eğer bu yükümlülükler yerine getirilmiyorsa kiracının evden çıkması gerekir. Peki ya kiracı evden çıkmıyorsa ne yapılabilir işte cevabı?

Ev sahibinin kiracıyı çıkarması için sözle çıkmasını istemesi kiracının çıkması için yeterli değildir. Eğer mülk sahibi kiracıyı çıkarmak istiyorsa kiracının kontratta yazan bazı yükümlükleri yerine getirmemiş olması gerekir. Örneğin kiracı kirasını ödemiyorsa, eve zarar veriyorsa ve bunun gibi kontratta belirtilen maddeleri uygulamıyorsa bu durumda ev sahibi ihtarda bulunur. 1 kira yılında 2 tahliye alan kiracı evden çıkarılabilir. Eğer kira kontratının süresi dolduysa da kiracı tahliye edilebilir.

Kontratta yer alan yükümlülükler yerine getirilmediyse ve kiracı evden hala çıkmamakta ısrar ediyorsa ihtarname çıkartılır. Gerekli belgeler ile noterden onaylı ihtarname çıkartıldıktan sonra belirtilen süre zarfında kiracının evi boşaltması gerekir. Bu ihtarname ile sözleşmenin feshedildiği kesin bir şekilde kiracıya duyurulur. Eğer kiracı ihtarnamede belirtilen tarihe kadar evi boşaltmadı ise bu sefer mahkemeye başvurmak gerekir.

Mülk sahibi kiracının evi tahliye etmesini sağlayamadı ise bu sefer devreye mahkeme girer. Ev sahibi tarafından kiracıya açılan tahliye davası ile kiracının evi boşaltması sağlanır. Kiraya veren kişiden kaynaklanan sebepler ve kiracıdan kaynaklanan sebepler şeklinde ikiye ayrılan tahliye davası sonucunda sözleşmenin süresi bitmiş ise direk olarak tahliye kararı verilir. Eğer sözleşme süresi bitmedi ise açılan dava sonucu şartlar yeniden incelenip tahliye için karar veriliyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181