Kiracının şufa hakkı var mı?
Kiracılar tarafından merak edilen kiracının şufa hakkı var mı sorusunun detaylarını sizler için araştırdık. Dilerseniz öncelikle şufa hakkının ne olduğunu açıklayalım.

Şufa hakkı nedir?
Şufa hakkı, Medeni Kanuna göre hisseli bir tapuya sahip kişinin kendi payını üçüncü bir kişiye satması sonucu diğer paydaşlara tanınan ön alım hakkına denir. Hukuki bir terim olan ve ön alım hakkı anlamına gelen şufa hakkı 2 farklı şekilde uygulanmaktadır.

Şufa hakkının tanındığı ilk sistem kanun çerçevesinde tanınan ön alım hakkı iken ikinci sistem ise sözleşmede yer alan ön alım hakkıdır. Şufa hakkı tanınırken öncelik kanuna verilir fakat taraflar arasında yapılan sözleşmede farklı bir madde yer alıyor bu madde de dikkate alınır. Peki kiracı önalım hakkı kullanabilir mi ? İşte cevabı...

Kiracının şufa hakkı var mı sorusunun cevabı şu şekilde;
Kiracı, kira sözleşmesinde belirtilen oturma süresi içerisinde konuta yapılacak herhangi bir yenileme veya yıkılıp yeniden yapılma gibi bir durumda şufa hakkını kullanabilir. Bu hak ile kiracıya hem yeni yapılacak binada ilk kiralama hakkı hemde satın alma hakkı tanınır. Fakat kira sözleşmesinde ön alım hakkı veya kanun kapsamında şufa hakkı bulunmuyor ise kiracı şufa hakkı kullanamaz.

Kiracının şufa hakkı var mı sorusunun cevabını sizler için derledik. Kiracının satın alma hakkı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Şufa hakkı nedir sorusunun detayları için tıklayınız.
Şufa hakkı süresi için tıklayınız.


Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181