Kiracının tahliyesi için ihtarname süresi!
Kiracının tahliyesi için ihtarname süresi detaylarını sizler için araştırdık.Türk Borçlar Kanunu genellikle kiracıları korusada ev sahiplerine de kiracıları evden çıkarabilmeleri için bazı haklar tanıyor. Fakat ev sahibi kiracıya 15 gün önce tahliye edeceğini bildirmediyse veya tahliye sebeplerinden biri doğmamışsa evden çıkarma söz konusu değildir.

Kiracının tahliyesi için ihtarname süresi detayları şu şekilde; Kiranın ödenmemesi yada geç ödenmesi sebebiyle ev sahibi kiracının tahliyesini isteyebilir. Kiracının tahliyesi için ihtarname süresi 30 gün olarak belirtilebilir. Şöyleki; noter onaylı ihtarname kiracının eline geçtiğinde 7 gün itiraz süresi bulunmaktadır. İtiraz edilmediği durumlarda ise 30 gün içerisinde kiracı kira borcunu ev sahibine ödemekle yükümlüdür. 30 gün sonunda kiracı halen kira borcunu ödemediyse tahliye davası açılarak tahliye kararı çıkartılabilmektedir.

Kiracıyı çıkarmak için sözlü olarak istemek herhangi bir sonuç doğurmaz. Kiracı evden çıkarılmak isteniyorsa öncelikli olarak tahliye işlemlerinin başlatılması gerekmektedir. Tahliye davası açıldıktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı kiracının tahliye süresinde değişiklikler olabilir.

Kiracının tahliyesi için ihtarname süresi ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fffffffffffffffffff 4 yıl önce

ffffffffffffffffffff

banner182

banner181