Konut hesabı şartları!
Yeni evlenecek ve ilk kez ev alacakların merak ettiği konut hesabı şartları listesini sizler için araştırdık. Konut hesabı açtırabilmek için Türk vatandaşı olmak ve konut sahibi olmamak gibi şartlar aranıyor. İşte detaylı konut hesabı şartları şu şekilde;

Konut hesabı şartları!
Hesabı açtırdıktan sonra 3 yıl ödeme yapma gibi şartların bulunduğu konut hesabına devlet katkısından yararlanabilmek için kişinin üzerine kayıtlı taşınmazının bulunmaması gerekiyor. Konut hesabı açtırmanın zorunlu olduğu destekte hesabı açtırmak için Türk vatandaşı olması, 7 Nisan 2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir konut sahibi olmaması, 18 yaşını doldurmuş olması, 18 yaşını doldurmadıysa veli ya da vasisinin hesabı açması, konut alımına kadar en az 3 yıl boyunca düzenli olarak konut hesabına ödeme yapmış olması gibi şartlar bulunmaktadır.

Bu şartları yerine getirdiğiniz taktirde herhangi bir banka şubesine gidip başvuru yapmanız yeterli olacaktır. Konut hesabı için meclise sunulan yasa kabul edildiği takdirde devlet katkısı 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e çıkarılacak.

Konut hesabı şartları ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181