Konut hesabı uygulaması nedir? Kimler yararlanabilir?
Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ev sahibi olmayan vatandaşların konut edinmesini amaçlayan “konut hesabı” uygulamasına ilişkin yönetmelik çalışmaların sonuna gelindiğini açıkladı. Peki dünyada bazı ülkelerde de benzerlerinin bulunduğu konut hesabı uygulamasından kimler yararlanabilecek?

EV ALANA VERİLECEK DEVLET DESTEĞİ İÇİN ŞARTLAR:

-Açılacak konut hesabı için Türk vatandaşı olmak ve konut sahibi olmamak gerekiyor.

-Devlet katkısına hak kazanabilmek için yurtiçi mevduat veya katılım bankalarında konut hesabı açılması ve konut edinim tarihine kadar asgari üç yıl boyunca söz konusu hesaplara düzenli ödeme yapılması gerekiyor.

-Konut edinim tarihi geldiğinde konut hesabına sahip kişinin hesabında biriken toplam tutarın azami yüzde 20’sine kadar hesaplanan devlet katkısı ödemesi yapılacak.

-Devlet katkısı için azami tutar 15 bin TL. Bu tutar her yıl yeniden değerleme oranıyla artırılacak.

-Devlet katkısı, Bakanlık bütçesine bu amaçla konulan ödenekten defaten karşılanacak ve hak sahibine hesabın bulunduğu banka aracılığıyla ödenecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181