Konut iskanı nasıl alınır?
Konut iskanı nasıl alınır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Konut ikanı tamamlanan yapıların tüm bağımsız bölümleri için ve bu bağımsız bölümlerin amacına uygun olup olmadığını göstermek için verilen belgeye denilmektedir.

İskan belgesi olaman daire veyahut diğer bağımsız bölümlerin kullanımına ve oturumuna izin verilmiyor. İskan belgesi alma şartlarından ilki ve en önemlisi yapının ruhsatına uygun olarak bitirilmiş olmasıdır. Yapı ruhsatı alındıktan sonra en geç 2 sene içerisinde başlayan ve 5 sene içerisinde tamamlanan binalar iskan belgesi alma şartlarını yerine getirmiş olur. Tüm iskan belgesi alma şartları yerine getirildikten sonra gerekli evraklarla taşınmazın bağlı olduğu belediyeye başvuruda bulunulur. 

Konut iskanı nasıl alınır sorusunun cevabı şu şekilde;
Konut iskanın alınabilmesi için mülk sahipleri ya da vekalet verdikleri kişilerin belediye veya valiliğe başvurmaları gerekmektedir. Yapı kullanma izin belgesinin verilebilmesi için yapının, aplikasyonu, su basmanı, temeli, ısı yalıtımı ve kaba inşaatı yapılmış ve tamamlanmış olmalıdır. Evraklar ile başvuru yapıldıktan sonra ilgili belediyelerin yapı teknik uzmanları tamamlanan konutu kontrol eder. Kontroller sonucunda yapı güvenli ve projeye uygun inşa edilmiş ise gerekli prosedürlerde tamamlandığı taktirde onay verildiği taktirde iskan alınır.

Konut iskanı için gerekli belgeler şöyle;
- İskan belgesi istediğinize daire dilekçe
- Vergi dairesinden alınan ilişiği kesme belgesi
- Tapunun kayıt bilgileri
- Dış kanal vizesi (İZSU)
- Telekom vizesi
- Yapı denetim kuruluşunun raporu
- Proje Müellifleri Raporu,  
- Cephe fotoğrafları – 13 18 cm, 
-  Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi yoktur yazısı
- SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi,  
- Sığınağı olan binalar için sığınak raporu
- Yangın Tesisat Raporu (Dosyada İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan onaylı yangın söndürme, algılama ve tahliye projeleri varsa)  

Konut iskanı nasıl alınır sorusunun detaylarını sizler için derledik. Ev iskanı nereden alınır ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181