Konut kredisinde erken ödeme hakkında bilmeniz gerekenler!
Ev sahibi olmak isteyenlerin sıklıkla başvurduğu konut kredisi, tüm bankalarda farklı koşullarda kefilli ya da kefilsiz olarak veriliyor. Tüketicilere tahsis edilen bu kredi şeklinde belirli bir vade ile ödeme planı belirleniyor ve bankalar tarafından düzenli ödeme şartı koyuluyor.

Ev kredisi çekildikten belli bir süre sonra borcunu peşin kapatmak isteyenler kredi çektikleri bankalara başvuruda bulunarak bunu gerçekleştirebiliyorlar. Peki konut kredinizi erken ödemeniz durumunda dikkat etmeniz gerekenler neler?

Konut kredisinde erken ödeme hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?
Konut kredinizi erken kapatmak istediğinizde karşınıza bankanızın bir takım yaptırımları çıkar. Erken kapatma ücretinin başta geldiği bu yaptırımlar karşısında yasal yükümlülüklerinizi de eksiksiz yerine getirmeniz gerekir.

Kapatma ücretleri eğer kredinizin kalan vadesi 36 ayı aşmıyor ise kredi tutarının yüzde 1'i, kalan vadesi 36 ayı aşan kredilerde ise yüzde 2'si olarak sınırlandırılır. Cezai ücretinizi konut kredinizin faiz oranı sabit ise yaparsınız. Eğer değişken oranlı faiz ile konut finansmanı aldıysanız erken ödeme cezasından muaf olursunuz.

Kredinizi tahsis ettiğiniz banka peşin ödeme yapmanız durumunda size faiz üzerinden indirim yapmak zorundadır. Bu sayede toplam ödeyeceğiniz miktarda bir azalma meydana gelir. Ancak yine de erken ödeme cezasından muaf olamazsınız.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181