Konut ruhsatı nasıl alınır?
Konut ruhsatı nasıl alınır sorusunun cevabını sizler için araştırdık. Konut ruhsatı bir diğer adıyla iskan tamamlanan yapıların tüm bağımsız bölümleri için ve bu bağımsız bölümlerin amacına uygun olup olmadığını göstermek için verilen rapora denir. 

3194 sayılı İmar Kanunu’nun 30.maddesine göre verilen yapı kullanma izin belgesi olmayan daire veyahut diğer bağımsız bölümlerin kullanımına ve oturumuna izin verilmiyor. Bu sebepten dolayı tamamlanan yapılar için yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Bizde sizler için konut ruhsatı nasıl alınır ​sorusunun cevabını derledik.

Ev ruhsatı nasıl alınır 2018?
Konut ruhsatının alınabilmesi için mülk sahipleri ya da vekalet verdikleri kişilerin belediye veya valiliğe başvurmaları gerekmektedir. Yapı kullanma izin belgesinin verilebilmesi için yapının, aplikasyonu, su basmanı, temeli, ısı yalıtımı ve kaba inşaatının yapılmış ve tamamlanmış olması gerekmektedir.

Yapı bu kıstaslara uygun oluğu tespit edildikten sonra Yapı Denetim kuruluşunun uygunluk raporları alınır ve Yapı Kullanma İzni düzenlenmektedir. Fakat yapı bu ölçütlere uygun değilse 30 gün süre veriliyor ve bu süre kapsamında eksikliklerin tamamlanması gerekir. Yapı kullanma izin belgesi için başvuruda bulunurken gerekli belgeler ise şunlardır; iskan izni dilekçesi, tapu kaydı bilgileri, Vergi Dairesi'nden ilişki kesme belgesi, dış kanal belgesi, Telekom olur yazısı, proje müellifleri raporu, yapı denetim kuruluşunun raporu, cephe fotoğrafları (13-18 cm), emlak ve çevre temizlik vergisi yoktur yazısı, SSK'dan alınan borcu yoktur belgesi, sığınak raporu, yangın tesisat raporu.

Konut ruhsatı nasıl alınır sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sizler için araştırdık.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181