Konut sigortası ile DASK arasındaki fark nedir?
Konut sigortası ile DASK arasındaki fark nedir sorusunun detaylı cevabını sizler için araştırdık. Sigorta şirketlerin poliçelerine göre farklılık gösteren konut sigortası yaptırdığınız takirde evinizi güvence altına almış olursunuz. 

Sahibi olduğunuz evi doğal afet, hırsızlık gibi herhangi bir durumdan korumak için yapılan sigorta türüne konut sigortası denir. Kişiye özel olarak da hazırlanabilen konut sigortasının kapsadığı durumlar sigorta şirketlerinde farklılık gösterebilir. Evinize gelebilecek herhangi bir durumdan sonra mağduriyet yaşanmaması için konut sigortası yaptırmak çok önemlidir.

Konut sigortası ile DASK arasındaki fark nedir?
Konut sigortası ile DASK arasındaki en önemli ve belirgin olan fark şu şekilde; Konut sigortasının özel paket poliçelerden biri olmasından dolayı zorunlu olmaması fakat DASK’ın ise devlet tarafından zorunlu tutulmasıdır.

Daha genel ve zorunlu olan DASK (Zorunlu Deprem Sigortası) poliçesi deprem sonucu oluşan yangın, patlama, tsunami ve yer kaymasının sadece binada meydana getirdiği hasarları giderir. Fakat DASK poliçesini aşan zararlar bu sigorta ile karşılanamadığı için bu durumda devareye konut sigortası girer. Konut sigortası evinizi yıkılma, hırsızlık, terör ve kaza gibi günlük hayatta karşılaşma olasılığı yüksek olan risklere karşı teminat altına alır ve oluşabilecek hasarların sigorta ödemesi sigorta şirketleri tarafından yapılır.

DASK hiçbir durumda iptal ettirilemez, konutun satışı yapuılsa bile devam eder. Fakat konut sigortasında sigortalı ve sigortacı arasında anlaşmazlık olursa iki tarafta poliçeden cayabilir ve konut sigortası iptal edilir.

Konut sigortası ile DASK arasındaki fark nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. Konut sigortası teminatları için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181