Konut yardımı hesabı!
Bir çok kişinin merak ettiği ve ilk kez ev alacakları ilgilendiren konut yardımı hesabı detaylarını sizler için araştırdık.

Konut yardımı nedir?
Bir çok kişinin ilk kez ev sahibi olmasını sağlayan konut yardımı hesabı kapsamında yapılan birikim üzerine devlet katkısı sağlanıyor. Bu birikim arttıkça devletin katkısı da artıyor. Yeniden düzenlenen yasa çerçevesinde devlet desteği 15 bin liradan 20 bin liraya, azami devlet katkısı oranı yüzde 20'den yüzde 25'e yükseltildi.

Konut yardımı 2018 kapsamından yararlanabilmek için hesabı açtırdıktan sonra 3 yıl ödeme yapma gibi şartların bulunduğu konut hesabına devlet katkısından yararlanabilmek için kişinin üzerine kayıtlı taşınmazının bulunmaması gerekiyor. Ayrıca mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırılması gerekenler arasında yer alıyor.

Konut yardımı şartları şu şekilde;
Konut yardımından yararlanmak için açtırılan konut hesabı açtırmak gerekiyor. Bunun için de
- Türk vatandaşı olması,
- 7 Nisan 2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti,
- Kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir konut sahibi olmaması,
- 18 yaşını doldurmuş olması,
- 18 yaşını doldurmadıysa veli ya da vasisinin hesabı açması,
- Konut alımına kadar en az 3 yıl boyunca düzenli olarak konut hesabına ödeme yapmış olması gibi şartlarının yerine getirilmesi gerekiyor.

Konut yardımı hesabı detaylarını sizler için derledik. Devlet destekli konut yardımı ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181