Konut yardımı nasıl alınır?
İlk kez ev sahibi olacakların yararlanavilfiği konut yardımı nasıl alınır sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Konut yardımından yararlanabilmek için konut hesabı açtırmak gerekiyor. Devletin konut desteği kapsamında konut hesabı açanlara ve istenen şartları yerine detirenlere devlet katkı sağlıyor. Bize sizler için ev yardımı nasıl alınır, konut edindirme yardımı sorusunun cevabını araştırdık. İşte detaylar...

Konut yardımı nasıl alınır sorusunun detayları şu şekilde;
Konut desteğinden yararlanabilmek için öncelikli aranan şart kişinin üzerine kayıtlı evinin olmaması yani ilk defa ev alacak olması gerekiyor.  Konut hesabına devlet desteğinden yararlanabilmek için mevduat veya katılım bankalarında TL cinsinden mevduat hesabı veya katılım fonu hesabı açtırmak gerekiyor. Gerekli şartları taşıyan kişiler herhangi bir banka şubesine gidip başvuru yapabiliyor ve ödemeleri sonunda desletin katkısını alabiliyor.

Ev alana devlet desteği ayrıntıları;
Konut hesabı açtırmanın zorunlu olduğu destekte hesabı açtırmak için Türk vatandaşı olması, 7 Nisan 2015 tarihi itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı kat mülkiyeti, kat irtifakı veya müstakil tapulu başka bir konut sahibi olmaması, 18 yaşını doldurmuş olması, 18 yaşını doldurmadıysa veli ya da vasisinin hesabı açması, konut alımına kadar en az 3 yıl boyunca düzenli olarak konut hesabına ödeme yapmış olması gibi şartlar bulunuyor.

Konut yardımı nasıl alınır sorusunun detaylarını sizler için derledik. Devlet konut yardımı nasıl alınır sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181