Konut yatırımında neden Başakşehir?
İstanbul'un gelişen bölgelerinden olan ve yeni İstanbul'un merkezi olarak isimlendirilen Başakşehir lokasyon avantajı ile konut yatırımcısının tercihi olmaya devam ediyor.

Markalı konut projelerinin sayısının her geçen gün arttığı Başakşehir İstanbul'un Avrupa Yakasında yer alıyor. Çoğunlukla orta ve orta üst gelir grubuna hitap eden Başakşehir'de önümüzdeki 5 yıllık süreçte konut fiyatlarında artışın devam etmesi bekleniyor. Şu anda 300 bin lira ile 1.5 milyon lira arasında ev fiyatlarının değiştiği Başakşehir fiyat aralığı konusunda geniş bir banda sahip.

3. Köprü, 3. Havalimanı, Kanal İstanbul, Sağlık Kent, Kuzey Marmara Otoyol Projesi ve metro yatırımlarıyla yükselişini hızlandıran Başakşehir bölgesinde ulaşım arterlerine olan yakınlık gayrimenkul fiyatlarını da yükseltiyor. Ancak yükselen konut fiyatlarına rağmen yatırımcının ilgisi sebebi ile İstanbul Markalı Konut Araştırması 2014 verilerine göre en hızlı satışın yapıldığı 2. ilçe olan Başakşehir, 2015 yılı genelinde de sıralamadaki yerini korudu.

Başakşehir'de konut alıcısının en çok tercih ettiği bölgelerde ise Kayaşehir ve Bahçetepe öne çıkıyor. 20.000 konutluk kapasitesiyle Başakşehir’in hemen arkasında yer alan Kayaşehir'de ticari alan sayısının çok az olması sebebi ile ticari alanlar konuttan çok daha değerli.


Başakşehir konut projeleri için tıklayınız.

Ayfer ERDOĞAN
 / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181