Konutta KDV indirimi ne zaman bitiyor?
Yapılan açıklamaya göre konutta KDV indirimi ne zaman bitiyor sorusunun detaylarını sizler için araştırdık.

Konutta KDV indirimi ne zaman bitiyor sorusunun detayları şu şekilde; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın vergi denetim kurulu toplantısı sonrası açıkladığı yeni vergi indirim paketi ile birlikte konutta kdv indirimi uzatıldı. Konutta KDV indirimi son gün; 31 Aralık 2018 olarak netleşti. 

Gayrimenkul sektörünü ve konut satışlarını hareketlendiren konutta kdv indirimi 2018 kapsamında KDV oranları yıl sonuna kadar yüzde 8 olarak uygulanacak. Konutta KDV indirimi ile birlikte büyüklüğüne, konumuna yada yapı ruhsat tarihine bakılmaksızın ticari amaçlı gerçekleştirilen tüm işyerleri ve net alanı 150 metrekareden büyük tüm konutlar için yüzde 18 oranında olan KDV indirimi ile birlikte yüzde 8'e düşürüldü.

Konutta KDV indirimi 2018 ile örneğin 500 bin TL'lik bir konutun 90 bin TL olan KDV'si, 40 bin TL'ye düşecek. Yürürlüğe giren konut satışında KDV indiriminden yararlanmak için yüzde 18'lik KDV'ye dahil konutların yıl sonuna kadar satış ve teslimlerinin yapılması gerekecek.

Konutta KDV indirimi ne zaman bitiyor sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181