Lojman kira artışı 2019!
27 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan lojman kira artışı 2019 detaylarını sizler için araştırdık.

15 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan lojman zammı 2019 detayları belli oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında lojman kirası 2019 tebliğ hükümleri Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından yürütülecek.

Milli Emlak Genel Tebliği'ne göre lojman kira artışı 2019 detayları şu şekilde;

Yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;
a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 2,36 TL/m²,
b) Kalorifersiz konutlarda 3,69 TL/m²,
c) Kaloriferli konutlarda 4,85 TL/m² kira bedeli alınır.

Kira bedeline yapılacak ilaveler
- Kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da her ikisinin de kurum ve kuruluşlarca karşılandığı konutlardan 0,57 TL/m² ilave kira bedeli alınır.

- Elektrik ve su bedellerinin kurum ve kuruluşlarca yapılan gerçek giderler dikkate alınarak kullanıcılarından tahsil edilmesi esastır. Bununla birlikte, sayaçların ayrılmasının mümkün olmaması nedeniyle elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden karşılandığı konutlardan bu Tebliğin 3 üncü maddesi ile belirlenen kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için;
a) Elektrik sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 1,08 TL/m²,
b) Su sayacının ayrılmasının mümkün olmaması halinde 0,93 TL/m²,
c) Elektrik ve su sayacının her ikisinin de ayrılmasının mümkün olmaması halinde 2,01 TL/m²,
ç) Konutlarda kullanılan su, şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından karşılanıyor olması halinde 0,50 TL/m² ilave kira bedeli alınır.

Lojman kira bedelleri 2019 Resmi Gazete ilanı için tıklayınız.

lojman kira artışı 2019detaylarını sizler için derledik. Lojman kiraları 2019 ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181