Mehmet Mehdi Eker kimdir?
​Mehmet Mehdi Eker, 1 Ocak 1956'da Diyarbakır'da doğdu. Baba adı Abdullah, anne adı Fehime'dir.

Veteriner Hekim, Tarım Ekonomisi Uzmanı; Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesini bitirdi. Tarım Ekonomisi alanında İngiltere University of Aberdeen'de master derecesi aldı. THK Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Enstitüsünde Pilotaj yüksek lisansı yaptı. Ankara Üniversitesinde doktora aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının farklı birimlerinde çeşitli görevlerde bulundu.​ Mehmet Mehdi Eker, 2011'de Estonya Cumhurbaşkanlığınca verilen "Terra Mariana Şeref Rütbesi" ile 2012 yılında küresel açlıkla mücadeleye katkılarından dolayı Fransa Hükümeti tarafından verilen "Chevalier dans I'Ordre du Merite Agricole" (Tarım Alanında Şövalye Liyakat) nişanına layık görüldü. Değişik konularda gazete ve dergilerde yayımlanmış çok sayıda makalesi ile tarım sektörü ile ilgili 2 kitabı bulunmaktadır.

22, 23 ve 24. Dönemde Diyarbakır Milletvekili seçildi. Avrupa Konseyinde parlamenter olarak çalıştı.59, 60, 61 ve 62. Hükümetlerde Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yaptı.

İngilizce, Kürtçe ve Arapça dillerine vakıf olan Mehmet Mehdi Eker, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Merve KURT / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181