Mortgage nedir?
Mortgage nedir sorusuna kısaca yanıt verecek olursak ipotek teminatı diyebiliriz.

Mortgage nedir?
Uzun vadeli yatırım araçlarından biri olan mortgage, konut kredileri kapsamında yer alan bir tür taşınmaz finansman sistemidir. Mortgage kullanarak birikimi olmayan kişiler aylık ödeme yaparak konut sahibi olabilir.

Mortgage sistemi bulunan bankalar kredi kullanacak olan müşterilerine 12 ay ila 240 ay arasında değişen vade imkanı sunar. Bu şekilde ev almak için çekilen kredi bankanın belirlediği faiz oranları ile aylık taksitlere bölünerek ödenir. Mortgage kredi çekildikten sonra ödeme bitene kadar banka tarafından alınan konuta ipotek konut ve ödemeler bittikten sonra konutun üzerindeki ipotek kalkar.

Mortgage kredisi ödenmezse ne olur?
Mortgage kredisi kullanan kişi üst üstü 2 taksitini ödemediği takdirde bankalar en az 30 günlük süre bildiriminde bulunur ve borcun tamamının ödenmesini ister. Eğer borç ödenmezse yasal takip süresi başlar.

Morgage kredisi hesaplama ve faiz oranları öğrenme işlemi bankaların web sitelerinden online olarak kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Bankadan bankaya kredi faiz oranları değişiklik gösterdiği gibi ödeme planları ve masraflar da değişiklik gösterir.

Mortgage nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. Mortgage kredisi nasıl alınır ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181