Müşterek mülkiyet nedir?
Vatandaşlar tarafından merak edilen müşterek mülkiyet nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. Peki müşterek mülkiyet ne demek ? İşte yanıtı...

Müşterek mülkiyet nedir ?
Bölünemeyen bir taşınmaza birden çok kişinin sahip olmasına müşterek mülkiyet adı verilir. Taşınmazın üzerindeki paylar belirtilmediyse eşit sayılır. Müşterek mülkiyette taşınmazın bir çok kişiye bağlanması yada miras ve vaziyet sebebi ile ortaklık vardır. 

Ayrıca paydaşlar kendi malını satabilir. Eğer ki pay üçüncü kişiye satılırsa şufa hakkı doğar. Yada müşterek olan mal kiraya verilirse tüm paydaşlar kira kontratını beraber imzalamalıdır. İki paydaş olduğunda bir taraf payını düğer tarafa kiralar. Söz konusu mülk bölünürse yada satılırsa müşterek mülkiyet sonra erer.

Müşterek mülkiyet nedir sorusunun yanıtını sizler için verdik. Müşterek mülkiyet anlamı nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edeiblirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181