Müteahhitlerin sınıflandırılması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı!
Müteahhitlerinin sınıflandırılması ile ilgili yönetmelik 2 Mart 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan yönetmelik ile müteahhit olma şartları da artık zorlaşıyor.
 
Plân, fen, sanat, sağlık, çevre şartlarına ve standartlara uygun yapı inşa edilmesine yönelik yapım faaliyet ve süreçlerinin takibini sağlamak üzere, yapı müteahhitlerinin ekonomik, mali, mesleki ve teknik yeterliklerine göre sınıflandırılarak yetki belgesi numarası verilmesine, kayıtlarının tutulmasına, belge numaralarının veya gruplarının iptaline ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla yayınlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelik ile her müteahhidin müteahhitlik yetki belgesi numarası alması şartı gelecek. Müteahhit yetki belgesi numarasının yapı ruhsatında, yapı kullanma izin belgesinde ve yapım işleri sözleşmelerinde kullanılması zorunlu olacak.

Müteahhitlerin sınıflandırılması ile ilgili yönetmeliğe göre ayrıca ekonomik ve mali yeterliğin sağlanması kapsamında bilanço, banka referans mektubu ve iş hacmini gösteren belgeler sunulması istenecek.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması hakkındaki yönetmeliğin 14 üncü maddesinin üçüncü fıkrası yayımı tarihinden altı ay sonra, diğer hükümleri yayımı tarihinden üç ay sonra, yürürlüğe girecek.

İşte müteahhitlerinin sınıflandırılması ile ilgili yönetmelik ve tüm detayları; tıklayınız
 
Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181