Ocak ayında konut fiyatları en çok Elazığ'da arttı!
Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Sn. Recep Haki, “İş Bankası 2016 yıl sonu itibarıyla kullandırdığı 17.7 milyar TL tutarındaki ev kredisi ile bir önceki yılsonuna kıyasla %12,5 oranında gelişme göstermiş ve elde ettiği %11,6’lık pazar payı ile sektörün önemli bir oyuncusu olma özelliğini sürdürmüştür. Özellikle son dönemlerde kredilendirme oranının artması ve KDV’nin düşürülmesi gibi düzenlemeler, geleceğe yönelik beklentileri güçlendirdi. Bu düzenlemeler sonrasında sektörde yaşanan hareketlilik, bankaların kredi hacimlerine de olumlu yansıdı. Emlak Konut GYO A.Ş. ile yaptığımız işbirliği kapsamında uygun faiz ve 240 aya varan vade seçeneklerimiz ile bu hareketliliğin 2017 senesinde de süreceğine inanıyoruz.” diye belirtti.

Türkiye İş Bankası A.Ş.’nin desteğiyle gayrimenkul bilgi servisi REIDIN tarafından hazırlanan, Türkiye genelinde 68 şehrin tamamını kapsayacak nitelikteki Türkiye Satılık Konut Fiyat Endeksi’nde (TR-68) Ocak ayında bir önceki aya göre %0.91 oranında; geçen yılın aynı dönemine göre ise %8.88 oranında artış gerçekleşmiştir.



Ocak ayında Elazığ’da metrekare başına konut satış fiyatları %2.08 oranında artmış ve Elazığ fiyatların en çok yükseldiği şehir olmuştur. Aynı dönem içerisinde konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir ise %0.52 oranı ile Kars’tır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181