Ortak konut kredisi nasıl alınır?
Birçok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi nasıl alınır sorusunun cevabını sizler için araştırdık

Ortak konut kredisi nedir ?
Tek başına konut kredisi çekmek için yeterli gelire sahip olmayan kimseler bir başka kişi ile ortak olarak konut kredisi kullanabilmektedir. Ortaklı bir şekilde konut kredisi kullanıldı ise çekilen konut kredisi borcu da alınan evde ortaklı olur. Yani ortak kredi kullanan kimseler evede borca da ortak olur.

Ortak konut kredisi nasıl alınır sorusunun cevabı şu şekilde;
Ortak konut kredisi kullanımı eşler arasında yapılabildiği gibi kardeşler arasında da yapılabilmektedir. Fakat orta konut kredinden yararlanabilmek için her ortağında bankanın belirlediği kriterlere uygun olması gerekmektedir. Eğer ortaklardan birisi dahi bankanın belirlediği kriterlere uymuyor ise ozaman ortak kredi kullanılamaz ve banka tarafından tapu işlemlerine onay verilmez.

Ortak konut kredisi kullanımında ortak sayısında herhangi bir kısıtlama bankalar tarafından konulmamıştır. Eğer tüm ortaklar kredi kullanmaya uygunsa banka tarafından ortak kredi kullanımı onaylanır. Ortak konut kredisi kullanırken banka her ortak için ayrı olarak kredi açsa da ortakların birbirinin borcundan da sorumlu olduğu unutulmamalıdır.

Ortak konut kredisi nasıl alınır sorusunun cevabını sizler için derledik. ortak konut kredisi nasıl çekilir ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181