Özlem Çerçioğlu Kimdir?
22. ve 23. dönem Aydın milletvekili olarak TBMM’de yer almış bir siyasetçidir. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın ili belediye başkanı seçilen Özlem Çerçioğlu, Aydın’ın ilk kadın belediye başkanıdır. Çerçioğlu, 2013 yerel seçimlerinde Aydın’ın ilk büyükşehir belediye başkanı olarak seçilmiştir.
Yaşamı
 
Özlem Çerçioğlu ilk, orta ve lise eğitimini Nazilli’de tamamladı. 1988’de Selçuk Üniversitesi Makine Resim Konstrüksiyon Bölümünden mezun oldu.
Üniversite öğreniminden sonra bir süre yurt dışında yaşadı; New York’ta bir özel firmada Müşteri İlişkileri Müdürü olarak görev yaptı; çeşitli Türk derneklerinde çalıştı. Sanayici olarak da faaliyetlerde bulundu.

SİYASİ HAYATI
Eğitime destek, uyuşturucuyla mücadele, sokak çocuklarını kazanma, Atatürkçü düşüncelere sahip çıkma, nüfus planlaması ile ilgili çeşitli toplumsal içerikli projelerde görev alan Özlem Çerçioğlu, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi 22. dönem Aydın Milletvekili olarak parlamentoya seçildi. Aynı zamanda parlamentoda İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda görev aldı.

Özlem Çerçioğlu 22 Temmuz 2007’de 23. dönem CHP Aydın Milletvekili olarak yeniden seçildi. TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 2009 Türkiye yerel seçimlerinde Aydın belediye başkanı seçildi ve belediye başkanlığı yapmak üzere milletvekilliğinden istifa etti.

Özlem Çerçioğlu, partisinin ve Aydın’ın ilk kadın belediye başkanı olarak 30 Mart 2009’da belediye başkanlığı görevine başladı. Belediye Başkanlığı döneminde “Topuklu Efe” lakabı ile anılmaya başladı.Bir araştırma şirketinin seçmenler arasında yaptığı ikişer aylık belediye başkanları performans ölçümlemesi araştırmalarının ortalama sonuçlarına göre Türkiye’de 2013 yılının en başarılı il belediye başkanı olarak belirlendi.

Aydın il belediyesinin 6360 sayılı, 12 Kasım 2012 tarihli kanunla büyükşehir belediyesine dönüşmesinden sonra gerçekleşen ilk yerel seçim olan 2014 Türkiye yerel seçimlerinde CHP’den Aydın Büyükşehir Belediyesi başkanı olarak aday oldu. Aydın’ın ilk büyükşehir belediye başkanı olarak yeniden göreve geldi. Özlem Çerçioğlu, evli ve 2 çocuk annesidir, İngilizce bilmektedir.

Merve Bayar/ EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181