Pafta nedir?
Pafta nedir sorusuna kısaca cevap verecek olursak; Harita ya da planı oluşturan parçaların her biri diyebiliriz.

Pafta nedir?
Pafta, büyük bir harita veya planı oluşturan parçaların her birine denilmektedir. Haritası yapılacak alan tek bir pafta içerisinde gösterilemeyeceği için enlem ve boylam farkları alınarak farklı paftalara ayrılarak sistemli bir şekilde düzenlenir. Pafta ne demek sorusunun cevabını açıkça verdiğimize göre diğer detaylara geçelim.

Pafta ne için kullanılır ?
Pafta, parsel ve ada gibi bölümler tapu kadastro işlemlerinde kullanılır. Taşınmazların büyüklük, konum gibi özelliklerini gösteren bu bölümler imar planları ile oluşturulur. 

Parsel ise sınırları belli olan arazi parçalarına denir. İmar yasalarına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası olarak tanımlanan parsel, özellikle alan büyüklüğü hesaplamasında kullanılan bir terimdir. Bir parselin bir ya da birden çok sahibi olabilir. Sahipler kişi olabileceği gibi; kuruluş, devlet ya da vakıf gibi organlar da olabilmektedir. 

Son olarak ada ise farklı parsellerden meydana gelen ve sınırları kesin olarak belirlenmiş topluluklara denir. Adayı parselden ayıran en önemli özellik adanın sınırları cadde, yol, su kaynağı v.b tarafından belirlenir.

Pafta nedir sorusunun cevabını sizler için derledik. Pafta ne işe yarar ve pafta nedir nasıl hazırlanır ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.
Tapu kadastro parsel sorgulama e devlet için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181