Proje tadili nedir?
Kişiler tarafından merak edilen proje tadili nedir sorusunun yanıtını sizler için araştırıp derledik. İşte proje tadili ne demek ve proje tadili nasıl yapılır sorusunun yanıtı şu şekilde;

Proje tadili nedir ?
Öncelikle tadil kelimesi bir şeyi değiştirmek anlamında kullanılıyor. Yani proje tadili emlak ve mimari literatüründe projenin uygun bir şekilde değiştirilmesine denir. Yapı asıl projesine uygun olarak inşa edilir ancak bazı fiziksel değişiklerin yapılmasına proje tadili adı verilir. 

Proje tadili yapı güvenliğini göz önünde bulundurarak her zaman ruhsata uygun yapılır. Proje tadili sürecinde gerekli olan belgeler ilgili belediyeye bildirilir. Aksi bir sorun olduğunda hukuki bir hak iddia edilmez.

Ruhsat gerektiren proje tadili  “Kat Mülkiyeti Kanunu” esas alınarak değerlendirilir.  Ancak bazı proje tadilinde ruhsata gerek duyulmayabilir. Binanın içinde yapılacak olan boya, badana, parke döşeme, sıhhi tesisat ve elektrik tesisat gibi işlemler proje tadili kapsamında değildir. 

Proje tadili nedir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Cemile GEDİKOĞLU / Emlaksayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181