REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven ve Fiyat Beklenti Endeksi açıklandı!
Gayrimenkul sektörü ile ilgili güncel verilerle derinlikli analitik bilgiler sunan REIDIN’in, Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven ve Fiyat Beklenti Endeksi 2017 yılı 4. çeyrek dönem sonuçlarını değerlendiren REIDIN CEO’su Kerim Bertrand, “Son dönem çeyrek raporlarını incelediğimizde, 4. çeyrek döneminde 86 olarak ölçülen Güven Endeksi’nin, son bir yılın ortalaması 92.6’nın altında kaldığını görüyoruz. Endeks değerinin 100’ün üzerinde çıkmasının sektöre duyulan güvenin olumlu olarak değerlendirildiği Güven Endeksi’nde 6.6 puanlık bir gerileme daha söz konusu. Aynı dönem 92olarak ölçülen Fiyat Beklenti Endeksi ise son bir yılın ortalaması 92.8’in çok az altında kaldı. ‘Kısmen İyimser’den ‘Kısmen Kötümser’e gerileyen Endekslere göre, önümüzdeki üç aylık dönemde gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisinin azaldığını söyleyebiliriz” dedi. 

Güven ve Fiyat Beklenti Endeksi’nde gerileme
REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi değeri, 2017 yılı 4. çeyrek döneminde, geçen çeyrek döneme göre %21 azalışla 86 (Kısmen Kötümser) olarak ölçüldü. REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi değeri ise, geçen çeyrek döneme göre %12 azalışla 92 (Kısmen Kötümser) olarak ölçüldü.

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Gü̈ven Endeksi 2017 yılı 4. çeyrek döneminde, geçen çeyrek dö̈neme göre; Bankalar ve Finansal Kurumlar için %11 azalışla 89.9 (Kısmen Kötümser) ölçüldü. Aynı dönem Gayrimenkul Danışmanları için %30 azalışla 78.4 (Kısmen Kötümser), Gayrimenkul Değerleme Uzmanları için %12 azalışla 77,5 (Kısmen Kötümser) ve Gayrimenkul geliştiricileri için %28 azalışla 91.2 (Kısmen Kötümser) olarak ölçüldü.

Endeks, Türkiye geneli gayrimenkul sektörünü kapsıyor
REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi ile gayrimenkul sektöründe rol alan sektör profesyonellerinin, Türkiye’deki gayrimenkul sektörüne olan güvenini ölçmek ve gayrimenkul fiyatları ile ilgili beklentilerini tespit etmek amaçlanıyor. Çeyreklik dönemlerde oluşturulan anketler, yaklaşık 16 bin kişiden oluşan, Türkiye’de gayrimenkul sektöründe rol alan oyuncuları kapsayan bir örneklem grubuna uygulanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181