Remzi Aydın kimdir?

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, 1965 Eyüpsultan doğumludur. Aslen Giresunludur.

Eyüp Silahtarağa İlkokulu ve Eyüp Lisesi’ni bitiren Remzi Aydın, 1 yıl Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuduktan sonra 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nde yüksek lisans çalışması yapan Remzi Aydın, 1991 yılından 2014 şubat ayına kadar kendi ofisinde serbest avukatlık yaptı.

SİYASET HAYATI
Siyasi hayatına 2004 yılında Belediye Başkan Aday Adayı olarak başlayan Remzi Aydın, 2006’da İstanbul AK Parti Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, 2009’da Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Genel Meclis Üyeliği, Eyüpsultan Belediye Başkan Danışmanlığı, 2010’da İl Encümen Üyeliği, 2011 yılında Genel Seçimler 2. Bölge SKM Başkan Yardımcılığı yaptı.

Remzi Aydın, aynı yıl İl Genel Meclisi AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği ve sözcülüğüne seçildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde AK Parti’den aday olarak Eyüpsultan Belediye Başkanı seçildi.

Sosyal sorumluluk projeleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerle gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarıyla da dikkat çeken Remzi Aydın, “Geleneksel Sporlar Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği”, “Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanlığı”, “Yeryüzü Doktorları Derneği Üyeliği”, “Hayat Sağlık Vakfı”, “İnsan ve Medeniyet Hareketi ve Girişimci İşadamları Vakfı Üyeliği”, “İl Genel Meclisi Yeşilay Dostluk Grubu Başkanlığı”, “Giresun Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği”, “Yardım Eli Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği” ve “Başakşehirspor Yönetim Kurulu Üyeliği“ de yaptı.

Futbol, voleybol, yüzme sporlarıyla ilgilenen ve karate sporunda ayrıca lisansı bulunan Başkan Remzi Aydın, çeşitli dergi ve gazetelerde de köşe yazarlığı yaptı. (İstanbul Barosu Dergisi, Yerel Siyaset Dergisi, Türk Edebiyatı, Aydınses).

İngilizce ve Arapça bilen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, evli ve iki çocuk babasıdır.

Merve Bayar / EmlakSayfası.com.tr 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 6 yıl önce

Evi nerede tşk etmeye Gidecez ailemle

banner182

banner181