Satılık ve kiralık konut fiyatlarında değişim hangi yönde!
REIDIN tarafından hazırlanan Mayıs 2017 Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Raporu yayınlandı. 68 şehre ait konut fiyat endekslerinin yer aldığı raporda 5 yıllık satış fiyat endeksi ve kira fiyat endeksi değişimlerinin yanı sıra Bölgesel Yıllık Brüt Getiri Oranları, Bölgesel Amortisman Süreleri, Yeni Konut Fiyat Endeksi verileri de bulunuyor. İşte detayları ile REIDIN Mayıs 2017 Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Raporu...

Türkiye Konut Fiyat Endeksleri / TR-68 Şehir

 

Fiyat Değişimleri / TR-68 Şehir



Bölgesel Yıllık Brüt Getiri Oranları
REIDIN tarafından yayınlanan raporunda yer alan ve 68 ilde yapılan araştırmaya göre Türkiye genelinde bölgesel yıllık brüt getiri oranı 5,30 oldu. Bölgesel Yıllık Brüt Getiri Oranları sıralamasınde en üstte 5,73 ile Bursa bulunurken onu 5,51 ile Antalya, 5,40 ile Ankara, 5,34 ile İzmir, 5,17 ile Adana, 5,12 ile Kocaeli ve 5,11 ile İstanbul takip etti.



Bölgesel Amortisman Süreleri
REIDIN tarafından hazırlanan Bölgesel Amortisman Süreleri raporunda ise 68 şehrin bölgesel amortisman süreleri Türkiye geneli ortalaması için 19,3 olarak açıklandı. Bölgesel Amortisman Süreleri raporunda sıralama 17,9 yıl ile Bursa, 18,6 yıl ile Antalya, 19,0 yıl ile Antalya, 19,2 yıl ile İzmir, 19,8 yıl ile Adana, 20,0 yıl ile İstanbul ve 20,0 yıl ile Kocaeli şeklinde açıklandı.



Yeni Konut Fiyat Endeksi



Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfası.com.tr

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181