Sit alanına ev yapmanın cezası!
Sit alanı, Devlet koruma alınan ve o alanda yapılaşmaya izin verilmeyen bölgeler olarak tabir edilen sit alanına ev yapmanın cezası ile ilgili detayları sizler için araştırdık.

Devlet tarafından koruma altına alınan sit alanlarına herhangi bir yapı yapmak neredeyse imkansızdır. Fakat belirli dönemler devlet tarafından bazı koşullar kapsamında yapılaşma söz konusu olabilmektedir. Bu yapılaşmalar genellikle restorasyon amacıyla olmaktadır.

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nca yapılan sit alanları ile ilgili düzenlemeler kapsamında sit alanları derecelendirilmiştir. Geçmişten günümüze kadar gelmiş tarihi nitelikli alanları kapsayan sit alanları özenle korunmaktadır.

Sit alanına ev yapmanın cezası ile ilgili detaylar şu şekilde; Koruma alınan sit alanları için alınan önlemler ve cezalar caydırıcı niteliktedir. Her geçen gün ağırtaştırılmaya devam eden sit alanlarına ilişkin cezalar gündemdeki yasalar kapsamında bu alanın sit alanı olduğunu bilmeseler bile bu bölgeye inşaat yapan kişilere 5 yıla varan hapis cezaları ve adli para cezaları uygulanmaktadır. Caydırıcı cezalar vererek emsal kararlara izma atılması amaçlandığı için para cezaları son derece yüksektir.

Sit alanına ev yapmanın cezası haberini sizler için derledik. Sit alanına ev yapmak ile ilgili detaylar için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Öngül 2 yıl önce

Sadece arkeolojik ve doğal s.alanı deyip habire tekrar etmişiniz . Bu kadar lafı bunun için mi sarfrttiniz ? 2.derece 3.derece ne demek niye anlatmiyorsun ?

banner182

banner181