Site yönetimi kaç yılda bir seçilir?
Sitede yaşayanlar tarafından merak edilen site yönetimi kaç yılda bir seçilir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Kat malikleri kurulunca verilen kararların yerine getirilmesi, anagayrimenkulün sigorta ettirilmesi ve anagayrimenkulün gayesine uygun olarak kullanılması, korunması, bakımı ve onarımı için gereken tedbirlerin alınması gibi birçok görevi olan site yöneticisi kaç yıllığına seçilir sorusunun cevabı merak ediyor.

Site yönetimi kaç yılda bir seçilir sorusunun cevabı şu şekilde;
Site yöneticinin görevleri, kaç yılda bir seçildiği ve neye göre seçildiği gibi konular 1965 tarihli 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında detaylı bir şekilde yer alıyor. Bu kanun kapsamında 8 veya daha fazla bağımsız bölüme sahip olan yapılarda site yöneticinin atanması mecburidir. 

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 34 kapsamında site yöneticinin kaç yılda bir seçildiği ve ataması ile ilgili detaylar şu şekilde; Yönetici her yıl kat malikleri kurulunun kanuni yıllık toplantısında yeniden atanır; eski yönetici tekrar atanabilir. Kat malikleri anagayrimenkulün yönetiminde anlaşamaz veya toplanıp bir yönetici atayamazlarsa, o geyrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesince, kat maliklerinden birinin müracaatı üzerine ve mümkünse diğerleri de dinlendikten sonra, gayrimenkule bir yönetici atanır. Bu yönetici, aynen kat maliklerince atanan yöneticinin yetkilerine sahip ve kat maliklerine karşı sorumlu olur.

​Kat Mülkiyeti Kanunu madde 34 kapsamında site yöneticisi ve yönetim kurulunun tanımı şu şekilde yapılıyor; "Kat malikleri, anagayrimenkulün yönetimini kendi aralarından veya dışardan seçecekleri bir kimseye veya üç kişilik bir kurula verebilirler; bu kimseye (Yönetici), kurula da (Yönetim kurulu) denir."

Site yönetimi kaç yılda bir seçilir sorusunun cevabını sizler için derledik. Site yöneticisi ne zaman seçilir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Site yönetiminde aidatlar nasıl belirlenir sorusunun cevabı için tıklayınız.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ERSAVAŞ 5 yıl önce

1:SİTE YÖNETİMİ KAT MALİKLERİNİN KARAR DEFTERİNDE İMZASI OLMADAN KENDİ KAFALARINA GÖRE KARAR ALAM HAKKI VARMIDIR.?
2:SİTEMİZ 8 YILDIR AYNI YÖNETİMDE BU GÜNE KADAR GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILMAMIŞTIR DAİRE SAHİBİ OLARAK HİÇ BİR İMZAM YOK MAFYA GİBİ ÇÖKMÜŞLER NE YAPMAMIZ GEREKLİ?
3:GENEL KURUL TOPLANTISI YAPILMADAN YÖNETİM KAÇ YIL KALABİLİR?

banner182

banner181