Site yönetiminde aidatlar nasıl belirlenir?
Sitede ikamet eden kişiler tarafından merak edilen site yönetiminde aidatlar nasıl belirlenir sorusunun cevabını sizler için araştırdık.

Sitelerin aidatları bağımsız ev ve apartmanlara göre daha yüksek ödenir. Bunun sebebi de sitelerde ortak kullanım alanların ihtiyaçlarının ve masraflarının fazlalığıdır. Bizde sizler için sitelerde aidat nasıl belirlenir sorusunun cevabını derledik.

Site yönetiminde aidatlar nasıl belirlenir sorusunun cevabı şu şekilde;
Site yönetiminde aidatlar 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre belirlenir. Bu kanun kapsamında sitenin ortak alanlarının giderleri kiracı veya ev sahibinden alınan ücret karşılığında ödenir. Bu aidatları kiracı veya ev sahibinin ödememe gibi bir hakkı yoktur. Sitede ikamet eden ya da dairesi bulunan kişiler aidatlarını ödemekle yükümlüdür.  

 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında site yönetiminde aidatlar ile ilgili detaylar 20. madde kapsamında yer almaktadır. İşte  Kat Mülkiyeti Kanunu 20. madde detayları;
Kat maliklerinden her biri aralarında başka türlü anlaşma olmadıkça: 
a) Kapıcı, kaloriferci, bahçıvan ve bekçi giderlerine ve bunlar için toplanacak avansa eşit olarak;
b) Anagayrimenkulün sigorta primlerine ve bütün ortak yerlerin bakım, koruma, güçlendirme ve onarım giderleri ile yönetici aylığı gibi diğer giderlere ve ortak tesislerin işletme giderlerine ve giderler için toplanacak avansa kendi arsa payı oranında; Katılmakla yükümlüdür. 
c) Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerindeki kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz.  

Kat Mülkiyeti Kanunu 20. madde ile ilgili detaylar için tıklayınız.

Site yönetiminde aidatlar nasıl belirlenir sorusunun cevabını sizler için derledik. site aidatları nasıl belirlenir sorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181